9 beginnersfouten om te voorkomen als fotograaf! (TIP)
We hebben het allemaal meegemaakt; de meest voorkomende fouten gemaakt met een camera en een lens! Herken jij fouten die je zelf ooit hebt gemaakt?
Bron/Link www.zoom.nl

10 Ideeën om te fotograferen in het weekend (TIP)
Wil je jezelf gewoon verbeteren of heb je zin in een uitdaging? Verzin dan een leuk project voor in het weekend! Leer iets nieuws, ga een specifieke uitdaging aan of verbeter je vaardigheden op een bepaald gebied. We geven 10 leuke ideeën die je dit weekend nog zou kunnen proberen!
Bron/Link www.zoom.nl

Hoe fotografeer je door glas? (TRICK)
Bijna iedereen is hier wel bekend mee: Je ziet iets moois achter een raam, maar als je hier een foto van maakt valt het resultaat toch wel tegen. Toch is het wel mogelijk een geslaagde foto door een raam te maken.

Bron/Link www.cameraland.nl

Time-lapse fotografie (TRICK)
Bij timelapse photography neem je gedurende een bepaalde periode opeenvolgende foto´s van hetzelfde onderwerp, waarna je deze foto’s samenvoegt in een korte film
Bron/Link www.cameraland.nl

Automatisch zwart-witfoto’s omzetten in kleurenfoto’s (TIP)
Zwart-witfoto’s omzetten in kleurenfoto’s kon tot nu toe uitsluitende met de hand gedaan worden. Op de Amerikaanse universiteit UC Berkeley wordt momenteel een speciaal algoritme ontwikkeld om dit automatisch te kunnen doen, die je nu al gratis kunt uitproberen op de site.
Bron/Link www.zoom.nl

Handige shortcuts voor diverse Adobe programma’s CS6 suite (TIP)
Shortcuts zijn ideaal voor wie snel en handig met een computerprogramma wil werken. In plaats van met je muis een teken ergens op je beeldscherm selecteren, kun je eenvoudig door twee of meer toetsen te combineren een bepaalde functie openen.
Bron/Link www.cameraland.nl